Skurus Daniela De Jong jublar under fjärde finalmötet med Höör. Foto: Bildbyrån

Skuru svenska mästare 2021

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått 16 år.

Nu är Skuru svenska mästare igen – efter att ha besegrat Höör med 3-1 i finalserien.

– Det är helt sjukt. Det är det här man drömde om, säger målvakten Rebecca Nilsson till SVT Sport.

Precis som i måndagens finalmöte var det H65 Höör som öppnade piggast. Efter drygt sex minuters spel ledde gästerna med fyra bollar. Men efter att ha stått för en rad tekniska fel kunde Stockholmslaget göra sex raka mål och överta taktpinnen.

Höör, som var pressade att vinna, tog time out. En time out som blev lyckosam då de lyckades komma tillbaka och gick till vila med 12-13-underläge.

Men direkt efter pausen kom Skurus urladdning. På fem minuter gick de ifrån till 18-12, och sedan orkade inte Höör komma tillbaka. I stället kunde Skuru inkassera klubbens fjärde SM-guld (2001, 2004, 2005 och 2021) efter att ha vunnit tisdagskvällens möte i Eriksdalshallen med 24-22.

”Man har motgångar”

Men det var inte utan dramatik. Med drygt 20 sekunder kvar av matchen skickade Skurus Malin Berndal i väg bollen som gick i ribbans underkant och ner i golvet, och bedömdes vara över linjen.

– Man har motgångar hela tiden, men turen är på vår sida. Jag kämpar och kämpar, och när jag såg att det stod 24 där (på resultattavlan), då kändes det riktigt bra, säger högersexan Berndal till SVT Sport.

Vad SM-guldet betyder för 20-åringen?

– Det betyder jättemycket. Det är min första säsong här i SHE. Det är min dröm och nu har den gått i uppfyllelse, att ta SM-guld, säger hon.

Skuru är blott den tredje klubben att vinna SM-guld sedan 2009. Sedan dess har Sävehof krönts till svenska mästare tio gånger, 2017 smög Höör emellan med ett SM-guld.

Fakta: Skuru IK Handboll

Bildades: 1950.

I damernas SHE: sedan 1986.

Hemmaplan: Nacka bollhall.

SM-guld på damsidan: 4 (2001, 2004, 2005, 2021).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.