Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johanna Bundsen storspelade i den andra SM-semifinalen. Foto: Bildbyrån

Sävehof en match från SM-final – vände mot Skuru

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof har skaffat sig ett drömläge för att ta sig till ytterligare en final.

Efter en stark andra halvlek lyckades de vända underläge på bortaplan mot Skuru och vinna med 27-25.

Återigen blev det jämnt men återigen var det storlaget Sävehof som vann i semifinalserien mot Skuru. Anförda av Nina Koppang offensivt och landslagsmålvakten Johanna Bundsen defensivt kunde laget från Partille vända ett tufft underläge i halvkek, 8-11, och vinna.

Segern för Sävehof gör att de nu har 2-0 i matcher mot Skuru. Vinner de på tisdag på hemmaplan är de klara för final. Koppang var tillsammans med Frida Rosell Sävehofs bästa målskytt och briljerade flera gånger med sina genobrott.

Matchen vände framförallt när Sävehof gick från 12-14 till 16-15, i det läget stod Johanna Bundsen för flera fina räddningar. Totalt stod hon för 14 räddningar och var en stor anledning till att Sävehof vann.

– Väldigt, väldigt fartfylld match, fan vad trött man är. Rolig match. Burre (Johanna Bundsen) var jätteduktig i mål som vanligt, säger femmålsskytten Frida Rosell i Sportkanalens sändning.

Ellen Voutilainen i Skuri fick en smäll mot ansiktet och tvingades utgå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.