Sofia Hvenfelt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofia Hvenfelt om vägen tillbaka efter skadan: ”Då var jag väldigt lycklig” Foto: Bildbyrån/Instagram

Sofia Hvenfelt om vägen tillbaka efter skadan – hade skena dygnet runt i åtta veckor

Uppdaterad
Publicerad

En speciell skena dygnet runt i åtta veckor. Det var Sofia Hvenfelts vardag efter knäskadan i OS.

– När jag väl fick kasta den var jag riktigt lycklig, säger Hvenfelt till SVT Sport.

Sofia Hvenfelt är tillbaka i landslaget efter knäskadan i OS-premiären i somras. Skadan på det inre ledbandet krävde ingen operation – men däremot en speciell skena som hon var tvungen att ha på dygnet runt i åtta veckor.

– Det var inte det roligaste. När jag fick kasta den var jag väldigt lycklig, skrattar Hvenfelt.

28-åringen berättar att rehabiliteringen gått bra och att hon är helt redo för spel. Sverige är just nu samlat i Gävle inför dubbla landskamper mot Spanien, som sänds i SVT på torsdag och lördag. Därefter tar förbundskapten Tomas Axnér ut truppen till EM – men där ligger just nu inte Hvenfelts fokus.

– Jag har fokus på att komma tillbaka till en bra handbollsform. Sedan får EM förhoppningsvis komma, eller inte. Jag har inte riktigt fokus där där ännu. Jag känner att jag är väldigt glad bara att vara tillbaka på planen.

Olivia Löfquist ersatte dig i OS och gjorde det bra, hur mycket tänker man på konkurrensen på mittsexpositionen?

– Jag var jätteledsen för egen del men också jätteglad för Olivias skull. Jag skulle säga att vi skapat en väldigt fin miljö i landslaget där man slåss för sig själv men också unnar andra framgång.

Torsdagens landskamp sänds i SVT2/Play med start 18.50.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.