Foto: Bildbyrån

Sportchefen om värvningen: ”Ingen Cristiano Ronaldo-lön”

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnan Carmen Martin, 33, har skrivit på för SHE-laget Sävehof.

Om det kan bli fler värvningar?

– Jag har lite trådar ute till höger och vänster, det beror på, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren till SVT Sport.

Hon blev uttagen i VM:s all star lag och landade en fjärdeplats i turneringen med sitt Spanien. Högersexan Matin, som närmast kommer från CSM Bukarest och är en stor stjärna inom handbollen, har nu skrivit på för Sävehof.

– Utan att vara för detaljerad så har jag, kanske inte med Carmen direkt, men via kontakter skämtat lite om att det här skulle vara en rolig grej. Konkret så har det här väl intensifierats den sista månaden och det passade hennes livspussel och det passar oss fantastiskt, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren till SVT Sport.

Det låter som en dyr värvning?

– Det är ingen superchansning ekonomiskt. Den passar bra inom budgeten och ligger inom rimliga ramar. Det är ingen Cristiano Ronaldo-lön.

”Vill utvecklas”

Ni spränger inte banken?

– Nej det gör vi inte, men jag kommer inte kommentera summor givetvis.

Vad är ambitionen för Sävehof?

– Vi vill utvecklas och behålla vår identitet med majoriteten av spelarna från egna leden. Vi står ödmjukt, stadigt på marken och utvecklas för varje dag och kommer inte rucka på våra regler med egna talanger.

Fler spelare kan tillkomma

Kan det bli fler värvningar här det närmaste?

– Det kan det absolut bli. Jag har lite trådar ute till höger och vänster, det beror på.

Är Bella Gulldén ett alternativ?

– Bella-situationen är att hon har kontrakt i Norge. Men det jag har gjort sedan jag fick jobbet, och det är inte Bella-specifikt, utan alla Sävehofare är att jag kollar läget då och då för att ha en bra relation sen. Det märkte jag till exempel med Carmen är att även om det inte var så konkret i början, så blev det verklighet sen. 

Men det låter ändå som att Gulldén skulle kunna vara ett alternativ?

– Jag kommer inte kommentera spelare som inte är klara för oss eller som inte själva gått ut och pratat om det.

MER HANDBOLL: Norge vann VM efter att Frankrike kollapsat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.