Slovenien besegrade Schweiz. Foto: Bildbyrån

Svenskt drömläge efter Sloveniens seger

Sloveniens seger med 29–25 mot Schweiz gav Sverige en hjälpande hand i EM-gruppens sista omgång i Göteborg.

Nu är det bara en svensk storförlust (minst tio måls marginal) i kvällens match mot Polen som kan hindra Blågult från att gå vidare till mellanrundan i Malmö.

Det är ett mycket bra utgångsläge för Blågult, med tanke på att Polen förlorat båda sina matcher hittills i EM.

Slovenien, med Ljubomir Vranjes som förbundskapten, ryckte till ledning med 13–6 mot Schweiz och hade 16–10 i paus. Segern var aldrig hotad i andra halvlek.

Handbolls-EM

Mittnian Miha Zarabec blev bäste målskytt för slovenerna med sex mål. Lagets ordinarie spelmotor, Dean Bombac, spelade inte alls.

Slovenien vinner nu grupp F med tre segrar, och tar med sig två poäng till mellanrundan i Malmö.

Spelet i mellanrundan inleds på fredag. Om Sverige går dit, får man möta antingen Norge eller Portugal i den första matchen.

KLIPP: Sverige föll mot Slovenien (12 januari 2020)