Sverige imponerade och besegrade Danmark på hemmaplan i Helsingborg. Foto: Bildbyrån

Sverige bröt förlustsviten mot Danmark

Tre förluster de senaste tre matcherna mot Danmark.

Men under onsdagens landskamp var det Sverige-dominans och det blev en blågul vinst med 34-30.

– Vi förlorade sist mot Danmark och allt handlar om att skapa självförtroende att vi kan vinna mot ett bra lag som Danmark, säger Nathalie Hagman till SVT Sport.

Sverige tog emot grannlandet i EM-tvåan Danmark i en landskamp i Helsingborg.

Danmark har historiskt varit dominanta med förkrossande 93 vinster mot Sveriges 27. De har även vunnit de tre senaste matcherna.

Men under onsdagen var det andra bullar.

Med cirka 20 minuter spelade minuter hade Sverige gått upp i en 14-10-ledning. Och det var en ledning som inte bara skulle hållas – dem skulle utökas.

Hagman: ”Oerhört skönt”

Sverige gick in i halvtidspausen med en 18-16-ledning. Svenskorna fortsatte sedan att vara effektiva och ledde med sex mål ungefär halvvägs in i den andra halvleken.

Svenskdominansen fortsatte och Danmark var aldrig riktigt nära på att komma ikapp. Det blev en seger med siffrorna 34-30.

– Oerhört skönt. Vi känner varandra väldigt väl, många spelare i samma klubblag. Vi förlorade sist mot Danmark och allt handlar om att skapa självförtroende att vi kan vinna mot ett bra lag som Danmark, säger Nathalie Hagman som gjorde sin 200:e landskamp.

Innan matchen fick Jamina Roberts för andra året i rad pris som årets spelare i svensk handboll.

Fakta: Spelarna som gjort minst 200 landskamper