Det blir ytterligare en förlust mot Danmark och ännu en fjärdeplats.

Sverige förlorade bronsmatchen efter dansk målvaktsuppvisning.

– Vi gör vår sämsta match, framför allt bakåt, vilket är otroligt tråkigt, säger Jamina Roberts till SVT Sport.

Sverige förlorade bronsmatchen mot Danmark med 25-30.

Svenskorna har länge haft problem med de rödvita och har nu sex raka mästerskapsförluster mot de rödvita. Enda matchen man vunnit av de senaste åtta är dessutom en träningsmatch.

OS i Paris 2024

– Jag tycker vi kommer upp i nivå mot både Ungern och Frankrike men mot just Danmark har vi det svårt, säger Roberts.

Mardrömsmotstånd?

– Det verkar så.

Den första halvleken präglades faktiskt av – hör och häpna – en Johanna Bundsen som inte riktigt fick tag i bollarna. Efter 17 minuter och underläge 6-9 byttes hon ut till förmån för Evelina Eriksson.

KLIPP: Hör en känslosam Johanna Bundsen efter den tunga förlusten:

Johanna Bundsen.

Den sistnämnda svarade med en räddning direkt och fortsatte sen med fyra till vilket gjorde att Sverige inte tappade matchen. Svenskorna hade absolut kontakt i halvtid 13-15 där Sandra Toft i det danska målet också svarade med en räddning precis innan halvtid.

”Gör en bra match”

Men om Eriksson imponerade skulle en dansk världsmålvakt i Toft visa upp sig i andra halvlek. Danskan spikade för det mesta igen när hon stod för 16 räddningar i matchen med en räddningsprocent på 40 procent.

– Målvakter är viktiga i de här stora matcherna. Hon gör en bra match och räddar många frilägen, säger Hagman.

I ett försök att skaka liv i matchen bytte förbundskapten åter in Bundsen men en av turneringens hittills bästa målvakter fortsatte ha det tufft. Sverige förlorade bronsmatchen med 25-30 där Bundsen släppte 15 mål på 17 försök.