Sverige hoppas få tillbaka stjärntrion. Foto: Bildbyrån

Sverige hoppas få loss karantänspelare till EM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

I morgon söndag spelar Sveriges handbollsherrar EM-final mot Spanien i Budapest. Ledningen hoppas få loss stjärntrion Hampus Wanne, Niclas Ekberg och Felix Claar som just nu sitter i karantän. De går en kamp mot klockan.

”Vi har inte gett upp hoppet”, skriver handbollsförbundets Daniel Vandor i ett pressmeddelande.

Covid-bubblan runt mästerskapet sprack innan det ens hann spelas den första matchen och utbrotten har varit återkommande. Sverige har haft åtta spelare borta på grund av protokollet kring covid-19.

Under förmiddagen i går fick Andreas Palicka klartecken att återkomma endast fem dagar efter sitt positiva prov. Han blev matchvinnare mot Frankrike med en jätteräddning med nio sekunder kvar. Den gav finalplatsen.

Handbolls-EM

Besked vid 09.00 på söndag

Det finns ett tungt reservkapital i de spelare som nu sitter isolerade.

”Vi har inte gett upp hoppet att få tillbaka någon eller några av spelarna som har suttit i karantän. Innan klockan 09.00 måste vi göra eventuella byten i 19-truppen och senast 17.00 väljer vi sedan vilka 16 av dessa som spelar. Väljer vi att byta in någon eller några meddelar jag det vid niotiden i morgon bitti”, skriver handbollsförbundets medieansvarige Daniel Vandor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet