Jamina Roberts gjorde fem mål när Sverige EM-genrepade mot Spanien.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Roberts fem fullträffar mot Spanien. Foto: Pontus Lundahl/TT

Sverige körde över b-betonat Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Sverige körde fullständigt över ett b-betonat Spanien hemma i Eskilstuna.

Hela elva spelare i Sverige hamnade i målprotokollet och Jamina Roberts, som haft en turbulent vecka, briljerade i 40-24-segern.

– Det är handbollsgodis att se när Jamina har det här flytet som hon har i sitt spel, säger SVT:s expert Magnus Grahn.

Jamina Roberts har en kaosartad vecka bakom sig.

Först kom beskedet att hennes norska klubb Vipers Kristiansand hade gått i konkurs – men några dagar senare kom vändningen och klubben räddades.

Om det påverkat henne så märktes det i alla fall inte i spelet mot Spanien. Roberts var dominant under matchen och levererade fem mål framåt.

– Det var bra, framförallt första halvlek,

– Det är handbollsgodis att se när Jamina har det här flytet som hon har i sitt spel. Det går inte att ta bort betydelsen av henne i det här landslaget, säger SVT:s expert Magnus Grahn.

Gjorde comeback: ”Skitkul – jag njuter bara”

Spanien är ett erkänt bra landslag men efter fiaskot i OS där de inte vann en enda match valde de att byta ut flera av stjärnorna till den här matchen, så det var ett ungt Spanien som Sverige mötte.

– Vi är egentligen inte förberedda på något, vilka de är, vilken hand de skjuter med, säger Jamina Roberts.

Hela elva olika spelare i Sverige lyckades hamna i målprotokollet och både Nina Dano och Clara Lerby gjorde comeback i landslaget.

– Skitkul, jag njuter bara. Det är kul att spela handboll och extra kul att spela i landslaget, säger Clara Lerby i SVT:s sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.