Tomas Axnér om Anna Lagerquist

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tomas Axnér om att Anna Lagerquist saknas: ”En utmaning” Foto: Bildbyrån

Sverige OS-laddar utan Anna Lagerquist – ersättaren Sofia Hvenfelt: ”En möjlighet”

Uppdaterad
Publicerad

Den 25 juli premiärspelar svenska handbollsdamerna mot Norge i OS i Paris. Men försvarsgeneralen Anna Lagerquist missar hela mästerskapet.

– Hon är unik i världen och nu får vi hitta andra vägar att gå, säger ersättaren Sofia Hvenfelt till SVT Sport.

OS i Paris närmar sig med stormsteg. En turnering Sverige kommer behöva genomföra utan en av världens bästa, kanske till och med bästa, försvarsspelare Anna Lagerquist. Stjärnan skadade korsbandet i februari i år.

In i mittlåset kliver i stället Bundesligaspelaren Sofia Hvenfelt.

– Jag känner inte så stor press. Jag är väldigt glad och stolt över att få vara här, sen kan man alltid välja om man vill se det som press eller en möjlighet, säger Hvenfelt till SVT Sport.

Hör Tomas Axnérs tankar i spelaren.

Lagerquist mångariga radarpartner Linn Blohm väntas nu få en större roll i försvaret. 32-åringen har bildat mittförsvar med Lagerquist i flera år och säger att det är omöjligt att ersätta henne helt och hållet.

– På det hon är bäst på är hon bäst i världen och det kan inte jag göra, säger Blohm och fortsätter.

– Nu blir det helt nytt med Sofia och det blir försvaret vi får jobba mest på. Men jag känner mig trygg med henne. Vi har bra kommunikation och hon är en vinnarskalle ut i fingerspetsarna.

Sverige premiärspelar mot Norge den 25 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.