Sverige till semifinal – efter förlängningsdrama i rysarkvart

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska damlandslaget i handboll är vidare till semifinal efter förlängningsdrama. Högst involverad i rysaren var Nina Koppang med bortdömt mål och kvitteringsmål med sekunder kvar.

– I dag känns det som att hon bara hade bestämt sig att hon skulle vinna den här matchen, säger Jamina Roberts till SVT Sport.

Sverige är vidare till handbollssemifinal efter stor dramatik och förlängningsdrama, det efter siffrorna 36-32.

– Det började bra och kändes bra, sen kom de ikapp. Vi får jaga stora delar av andra, väldigt starkt att vi lyckas utjämna i slutet sen gör vi en otrolig förlängning, säger Roberts till SVT Sport.

OS i Paris 2024

Med ynka 40 sekunder kvar av matchen hade Nina Koppang en boll i nät för ett svenskt ledningsmål 29-28 men målet blev bortdömt för stegfel.

Därefter tog Ungern timeout och med 15 sekunder kvar tryckte i stället Petra Vamos in ett ungerskt ledningsmål och matchen såg ut att kunna vara över.

Men Sverige tog en egen timeout, samlade sig, och med ynka sekunder kvar stegade just Koppang fram och sköt matchen till ett rafflande förlängningsläge 29-29.

– I dag känns det som att hon bara hade bestämt sig att hon skulle vinna den här matchen, väldigt starkt, säger Roberts.

Väl i förlängning bommade målvakt Johanna Bundsen igen och Sverige kopplade snabbt greppet om matchen, bland annat efter ytterligare två mål av Koppang. 22-åringen övertygade också matchen igenom och blev målbäst för Sverige med sina sju mål.

I semifinal väntar toppnationen och hemmahoppet Frankrike. Den matchen spelas på torsdag 16:30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet