Thea Stankiewicz är klar för Sävehof Foto: Bildbyrån

Thea Stankiewicz klar för Sävehof

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof värvar inför sluttampen av årets säsong.

Serieledaren plockar in Thea Stankiewicz som närmast kommer från spel i den danska högstaligan.

– Thea är en spelare som vi tror kommer passa in väldigt bra hos oss, säger Jonathan Stenbäcken, elitansvarig i Sävehof.

Thea Stankiewicz är en doldis för den breda massan i handbollssverige eftersom hon har haft sin fostran i grannlandet Norge. Sedan 2017 har hon spelat i både den norska och danska högstaligan och spelade senast för Aarhus United i Danmark.

Nu ansluter hon till Sävehof mitt i säsongen.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Sävehof som jag hört mycket bra saker om. En klubb där jag får spela om medaljer och fightas om guld och förhoppningsvis spela ute i Europa. Det ska också bli kul att äntligen spela i Sverige som jag inte har testat på det än, säger Stankiewicz i ett pressmeddelande.

”Får äntligen ta del av hennes färdigheter”

25-åringen är faktiskt dotter till den förre svenske landslagsmålvakten Jan Stankiewicz som under sin aktiva karriär bland annat var med om att ta VM-silver 1997 och EM-guld 1998. Vid den sistnämnda framgången tilldelades laget Bragdguldet för sin prestation.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2024/25.

– Thea är en spelare som vi haft under lupp en längre tid och nu får vi äntligen ta del av hennes färdigheter. Det är en spelare som kan beskrivas som en hybridspelare som har många verktyg i sin låda. Vi är säkra på att Thea kommer bidra starkt med både rutin och spetskompetens de kommande säsongerna, säger Jesper Östlund, tränare i Sävehof.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.