Kristianstads tränare Ljubomir Vranjes har det jobbigt. Fem förluster på de sex senaste matcherna i handbollsligan. Foto: Bildbyrån.

Ljubomir Vranjes får lämna IFK Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Ljubomir Vranjes har fått sparken av IFK Kristianstad.

Klubben har bekräftat.

”Alla är vi måna om klubbens framtid och är överens om att något måste förändras för att vända detta”, skriver klubben på sajten.

IFK Kristianstad inledde handbollsligan med sju raka segrar. Då gick allting klubbens väg. Men de senaste veckorna har varit tyngre i handbollsligan.

I torsdags förlorade Skåneklubben borta mot Skövde. Det var IFK Kristianstads sjunde förlust den här säsongen. Laget är på sjunde plats i en haltande tabell efter sju förluster på de senaste nio matcherna.

– Det är tråkigt. Det är ett misslyckande när det inte går som man tänker sig och vi har alla en del i det. Ledningen, spelarna, styrelsen, tränarna, alla har sin egen lilla del i det, säger sportchefen Jesper Larsson till SVT Sport.

”Tagit kontakt med styrelsen”

I dag meddelar IFK Kristianstad att tränaren Ljubomir Vranjes inte får vara kvar.

”Ljubo har tagit kontakt med styrelsen och framfört att han i den situation IFK hamnat i ställer han sin plats till förfogande. Styrelsen har efter mycket övervägande gått med på hans önskan och Ljubo kommer härmed att avsluta sitt uppdrag som tränare”, skriver IFK Kristianstad på sin hemsida.

”Alla är vi måna om klubbens framtid och är överens om att något måste förändras för att vända detta.”

”Bästa lösningen”

Kristianstads ordförande Anders Chrintz säger till Kristianstadsbladet att det har funnits en diskussion som ”intensifierats” sedan förlusten mot Skövde (23-28) i torsdags.

– Han (Vranjes) har själv känt att han har gjort allt som står i hans makt och att han inte riktigt får ut det han vill av truppen. Han är så klart inte heller nöjd med resultaten och diskussionen avslutades i dag på förmiddagen, säger Chrintz och fortsätter:

– Han flaggade för ett samtal där vi gemensamt kom fram till att det här var den bästa lösningen. Det har skett på ett civiliserat och professionellt sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.