Erik Hvenfelt och Ystads IF hemmaslog Sävehof. Foto: Bildbyrån

Ystad bröt Sävehofs bortasvit i seriefinalen

Uppdaterad
Publicerad

Seriens bästa bortalag – men när Sävehof gästade Ystads IF kom säsongens första förlust på resande fot.

Ystad vann med 30-26.

Bara målskillnad skiljde lagen åt inför fredagens toppmöte i handbollsligan. Nu toppar Ystad serien, två poäng före just Sävehof.

Ystad och Sävehof följdes åt inledningsvis innan gästerna gjorde ett litet ryck strax före paus då man ledde med tre bollar (15-12). Johan Dahlin, 25, som förra säsongen valde att förlänga kontraktet med Ystad trots utländskt intresse, var en av hemmalagets förgrundsfigurer vad gällde målskyttet. Men han var inte nöjd med försvarsspelet i första halvleken.

– Vi släpper in 15 bollar. Det är lite mycket misstag bakåt, säger han till C More.

”Gick susen”

I andra halvlek visade skåningarna upp en mer disciplinerad defensiv, samt ett imponerande målvaktsspel av Erik Hvenfelt. Det resulterade i att man lyckades vända och ta två poäng i seriefinalen mot den regerande svenska mästaren.

– Man är bara glad, jätteglad nu. Det är fantastiskt att spela framför all publik igen. De har verkligen kommit tillbaka och bidrar till att vi kan vinna i dag, säger Hvenfelt, som var tilltänkt reserv i dag.

– Det är bara att göra det bästa man kan när man kommer in, och det gick susen i dag.

ARKIV: Sävehof besegrade Skövde i tungviktsmötet (24 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.