Ystads IF vann cupfinalen mot Hammarby Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Ystads IF vann cupfinalen mot Hammarby

Det blev en rysare in i det sista.

Men till slut lyckades Ystads IF vinna svenska cupen för första gången, genom att besegra Hammarby i finalen med 33–32.

– Det känns så jävla skönt, säger Kim Andersson.

Det bjöds på en jämn första halvlek mellan Ystad och Hammarby. Efter att Ystad tagit ledningen med 3–1 i finalens shoot-out gjorde båda lagen lika många mål under matchens första 30 minuter.

– Det var en bra start. Sen börjar vi göra lite fel framåt och då började de straffa oss. Men en okej halvlek, konstaterade Ystads Julius Lindskog Andersson.

Vann med en boll

Hammarby fick en tuff start på den andra halvleken, men de lyckades äta sig in i matchen igen och det blev en dramatisk avslutning på matchen.

I slutändan kunde dock Ystad dra det längsta strået och de vann matchen med 33–32. Detta är klubbens första cuptitel i historien.

– Hur skönt som helst, säger en euforisk Kasper Palmar efter slutsignalen.

Veteranens glädje

41-årige veteranen Kim Andersson är känslosam efter segern.

– Det känns så jävla skönt. Vi har gjort en riktigt jävla bra resa. Vi visar att vi är värdiga vinnare i dag. Nu njuter vi och så tar vi nya tag i ligan, säger han innan han skämtsamt säger så här om framtiden:

– Jag ska aldrig sluta.

Desto större besvikelse i Hammarby, som för andra året i rad förlorar i en cupfinal. Förra säsongen föll Stockholmslaget mot IFK Kristianstad.