Alex Palou vrålar ut sin glädje. Foto: TT Nyhetsbyrån

Palou mästare i Indycar: ”Överlycklig”

Uppdaterad
Publicerad

Alex Palou tog hem årets mästartitel i den amerikanska Indycar-serien. Fjärdeplatsen i avslutningen i Long Beach räckte för spanjoren att få lyfta den mäktiga segerpokalen – The Astor Cup.

– Vilket år! Jag är överlycklig och stolt över att vara mästare, säger den 24-årige Ganassi-föraren till Viaplay.

Amerikanen Bryan Herta vann sin andra raka tävling i mästerskapet efter en imponerande körning från start till mål.

Josef Newgarden, USA, slutade tvåa i racet och mästerskapet.

För svensk del blev det en trist avslutning i det ganska händelsefattiga stadsloppet. Palous stallkamrat Marcus Ericsson fick kämpa sig uppåt från 17:e startspår. Men på det 26:e av de 85 varven tog det stopp. Ericsson hade en kamp med Alexander Rossi och tappade greppet när han kom utanför idealspåret och satte bilen i en däcktrave.

Snöpligt för Ericsson som fått sitt stora genombrott i serien i år. Två segrar och nio raka topp 10-resultat fram till Long Beach. Marcus fick se sig passerad av dagens segrare Herta och slutade sexa i mästerskapet. Han blev tredje bäste förare i teamet. Ericsson är klar för en fortsättning i det anrika Ganassi-stallet.

Felix Rosenqvist, som lämnade Ganassi efter fjolårssäsongen, hade ett nytt jobbigt lopp och fick nöja sig med en 13.e plats. Felix gjorde ett starkt kval och startade från femte spår. Men det ville sig inte den här gången heller för smålänningen. Rosenqvist föll tillbaka i fältet och teamet misslyckades med sin strategi.

– Vi kommer tillbaka starkare nästa säsong, sade Rosenqvist till teamet på radion efter målgång. Arrow McLaren SP-föraren har fått förlängt kontrakt trots motgångarna i serien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.