Det pågår en infekterad konflikt mellan Svenska innebandyförbundet (SIBF) och Föreningen Svenska Superligan (FSSL), som företräder ligans klubbar.
Förbundet oroar sig nu över antal föreningar kan komma att bryta sig ur Superligan för att i stället starta en egen kommersiell liga.
– Vi känner en sorg över att det gått så långt. Det är väldigt olyckligt. Vi är beroende av elitverksamheten och dess föreningar, säger Göran Harnsek, generalsekreterare för förbundet till SVT Sport.
Vilka klubbar som står bakom initiativet är ännu inte känt men uppgifterna bekräftas av Krister Kalte, ordförande i FSSL. Han berättar också att det handlar om sju klubbar, både från herr- och damsidan.
– Det är ett initiativ från ett antal klubbar som vill föra en diskussion om det. Det är inte på vårt (FSSL:s) inititativ men vi företräder klubbarna så vi följer förstås frågan.
Handlar om sponsorintäkter
Bakgrunden är att föreningarna vill ha mer inflytande över beslut kring tv-rättigheter och ta en större del av sponsorintäkterna. Förbundet å sin sida menar att de redan förra året gjort en uppräkning av intäkterna till klubbarna, och har som ambition att fortsätta med det.
Samtidigt tycker man att pengarna fortsatt bör fördelas mellan elit och bredd.
– Svensk innebandy växeldrar bredd och elit och har gemensamma aktiviteter. Tillsammans ger de varandra vind i seglen, säger Göran Harnesk.
Hur ser du på klubbarnas krav?
– Jag kan förstå det. Vi måste jobba med de här frågorna och vill fortsätta föra en dialog. Det gäller att hitta en lösning för hur det ska fungera i svensk innebandy.
”Det händer inget”
Krister Kalte säger att flera klubbar har fått nog av förbundets hållning.
– Klubbarna har tröttnat på att de inte händer något och känner att man blivit dåligt behandlade.
Göran Harnsek är delvis självkritisk och säger att förbundet hade kunnat göra mer.
– Det hade vi absolut. Vi hade kunnat prata mer och vara tydligare. Klubbarna måste känna att något händer.
FSSL har nu kallat samtliga klubbar i Superligan till ett möte på måndag för att diskutera framtiden.
– Vi avvaktar det mötet. Sen kommer vi att bjuda in till samtal för att försöka hitta en lösning, säger Göran Harnesk.