Hyperoffensiven ska ge nytt guld till Team Thoren

Uppdaterad
Publicerad

Team Thoren är framme i semifinal mot Rönnby i damernas SSL-slutspel. De regerande mästarna blev tvåa i grundserien bakom Pixbo men gjorde överlägset flest mål och ligans tre främsta målskyttar är alla från Team Thoren.

Så det är deras högoktaniga offensiv som ska ta dem till en ny final – och möjligen ett nytt SM-guld.

Att göra mål är verkligen något spelarna i Team Thoren kan. På 26 grundseriematcher gjorde de hela 243 mål, över nio mål i snitt per match, ändå blev de ”bara” tvåa efter Pixbo. Men det är det offensiva spelet som ska ta Umeå-laget hela vägen till ett nytt SM-guld.

– Vi har byggt hela spelet så för att ta oss dit, säger tränaren Daniel Jernberg.

Skytteligan toppas av tre spelare från Team Thoren där Emelie Wibron var målbäst med sina 50 mål. Dessutom gjorde hon sju mål i kvartsfinalserien mot Sirius som Team Thoren vann med 3-0 i matcher.

– Jag tror aldrig jag har varit bättre tidigare så att formen är bra absolut, säger Emelie Wibron.

I toppen av målproduktionen finns inte finska superstjärnan Veera Kauppi som blivit utsedd till världens bästa spelare tre gånger. Hon var skadad nästan halva säsongen men är tillbaka nu till slutspelet. Däremot finns systern Oona Kauppi med i toppen med sina 47 mål. Men om det är offensiven som är Team Thorens styrka så vill hon framhäva defensiven som nyckeln till att ta sig förbi Rönnby i semifinalen.

– Avgörande kommer bli hur vi försvarar, vi måste lägga fokus på det för vi är bra på göra mål men vi måste tänka lite också så vi inte släpper tråkiga mål bakåt, säger Oona Kauppi.

Den första semifinalen skulle ha spelats under fredagskvällen med på grund av snöoväder och trafikproblem har matchen skjutits upp till kl 12.00 i morgon, lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.