Enligt Niklas Nordén har Sverige inte anmält Finland. Foto: Bildbyrån/SVT Play

Förvirringen efter regelbrottet: ”Aldrig begärt utredning”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige misstänkte att Finland brutit mot reglerna och filmat en träning inför gårdagens rivalmöte.

Nu dementerar förbundskapten Niklas Nordén tidigare uppgifterna om att Sverige bett internationella innebandyförbundet utreda saken.

I går kom uppgifter om att Finland ska ha filmat en av Sveriges träningar inför lagens möte i innebandy-VM på lördagskvällen. Sveriges team manager Mika Packalén bekräftade uppgifterna för SVT Sport.

– Finland själva säger att det inte är så, de hävdar sin oskuld, men vi är inte helt säkra utan vi misstänker Finland. Vi vet att det pågår fuffens, så vi har meddelat internationella förbundet om det här och bett dem utreda, sa han då.

Nu dementerar förbundskaptenen Niklas Nordén att Sverige ska ha bett IFF, internationella innebandyförbundet, utreda saken.

– Vi har aldrig begärt någon utredning och vi har inte gjort någon anmälan. Däremot har vi påtalat för IFF:s delegater på plats att finländarna har satt upp en kamera och att den stod på under hela vår träning, säger Nordén till SVT Sport.

– Vi visade dem var kameran fanns och de plockade ner den rätt snabbt därefter, fortsätter han.

Hur kommer det sig att ni påtalade det men inte gjorde någon anmälan?

– Vi tyckte väl att vår träning inte var så pass viktig. Vi tyckte inte att det var någon större grej eller något att lägga mer energi på än att påtala det så att det inte händer fler nationer, säger Nordén.

Enligt Niklas Nordén ska Finland ha blivit varnat efter händelsen. Men sedan kom nya uppgifter i tidningen Helsingin Sanomat om att kameran inte tillhört det finländska laget och att de inte heller blivit varnade.

KLIPP: Sverige föll mot Finland i innebandy-VM (4 december)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.