• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Foto: Bildbyrån

”Byggs en säkerhetsfaktor”

Uppdaterad
Publicerad

Vaccinationsbevis väntar.

Och innebandy-VM i Uppsala avgörs mitt i förändringen.

– Vi välkomnar detta, säger generalsekreterare Mikael Ahlerup.

Från och med första december införs vaccinationsbevis för covid-19 till offentliga tillställningar med fler än 100 personer. Beskedet från regeringen överraskar inte Svenska innebandyförbundet som ska arrangera innebandy-VM för damer i Uppsala mellan 27 november och femte december.

– Vi har anat det skulle komma någonting, och att steget nu är vaccinationsbevis och inte restriktioner välkomnar vi ju, säger Svenska innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup.

Vad behöver ni nu förändra kring VM?

– Det mötet pågår faktiskt, om de konkreta detaljerna. Men övergripande kommer vi behöva hantera biljettköparna efter första december. Men om nu drygt 80 procent har tagit vaccin (6,9 miljoner invånare av svenska befolkningen, 81,7 procent är färdigvaccinerade) hoppas vi att den siffran stämmer överens med våra biljettköpare. Organisatoriskt och logistiskt kan jag inte svara på än.

”Säkerhetsfaktor”

Ahlerup tror att det stundande arrangemanget gynnas av införandet av vaccinationspass.

– Många som har varit vaccinerade har kanske varit lite osäkra att gå på idrott eller annat, och jag tror att i och med detta byggs det en säkerhetsfaktor.

Innebandy-VM avgörs i Uppsala, 27 november till femte december.

KLIPP: Kim Nilsson sänkte rivalen med hattrick (15 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.