Stjärnan Moa Tschöp redo för SSL: ”Allsvenskan var en transportsträcka”

Uppdaterad
Publicerad

Moa Tschöp debuterade för Kalmarsund förra säsongen. Med sig i bagaget till Kalmar hade hon fem VM-guld och lika många SM-guld. Facit: Vinst i poängligan och avancemang direkt efter 20 raka segrar.

– Jag såg det som en transportsträcka, nu är vi i SSL och här kommer vi att stanna, säger hon.

I helgen är det premiär i Svenska superligan i innebandy, SSL, för FBC Kalmarsund. Stjärnan Moa Tschöp har stor del i att laget spelar i högsta ligan 2022.

– Jag blev värvad hit med en press att leverera och ta upp laget, sen är det roligt att få göra det. Men man ju inte göra det själv utan vi har ju ett otroligt bra lag, säger hon.

Moa Tschöp gick till Kalmarsund under uppmärksammade former. Hon lämnade sin förra klubb Täby precis innan slutspelet skulle dra igång och avbröt säsongen.

Möter Varberg i premiären

Tschöp blev en lyckad värvning för FBC Kalmarsund med 20 raka segrar i den allsvenska grundserien och förkrossande 207-43 i målskillnad. Hon vann dessutom poängligan med 14+40 på 18 omgångar.

– Jag såg det som en transportsträcka, nu är vi i SSL och här kommer vi att stanna, säger hon.

På lördag bär det av till Varberg för premiärmatch.

– Vi känns väl förberedda så det blir kul att åka och möta Warberg och få spela igång den här säsongen.

Tränaren: ”Ett stort steg”

Huvudtränaren Viktor Sheffield tycker att laget har gjort en imponerande säsong.

– Jag är jättenöjd med säsongen och med Moa. Men nu får vi glömma den och gå vidare.

Vad har du för förväntningar på Moa Tschöp?

– Det är ett stort steg mellan allsvenskan och SSL. Det blir mycket tuffare matcher och jag har stora förväntningar på Moa Tschöp och många fler i laget. Det blir en svår men kul utmaning, säger Viktor Sheffield.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.