SM-guld till Storvreta efter rysare – talangen i storform

Uppdaterad
Publicerad

Storvreta är svenska mästare i innebandy.

Storlaget från Uppsala bröt därmed Faluns svit på tre raka SM-guld men det var på håret. Laget tappade en 5-1-ledning till 5-4 men höll ut.

– Jag måste se till så att pappa lever, vi gör alltid så här mot oss själva, säger 5-1-skytten Tobias Gustafsson till SVT Sport.

Vilda glädjescener utspelade sig i Avicii Arena efter att Storvreta besegrat Falun med 5-4. Storvreta hade en 5-1-ledning i början av den tredje perioden men släppte in tre raka mål och det blev nervöst in i det sista.

Målvakten Måns Parsjö, som storspelade i matchen, lyckades dock hålla emot och Storvreta vann.

– Det är eufori, det är tomhet. Det är mycket känslor. Tolv långa år har jag kämpat för det här. Det har varit skador, det har varit strul, spelare försvinner som flugor men vi hittar alltid ett sätt att vinna, säger Måns Parsjö till SVT Sport.

Målvakten har Falun som moderklubb men fick nu alltså vinna SM-guld med den stora rivalen.

– Det är klart att det är speciellt. Jag drömde om att göra det i en röd tröja, de bytte färg men nånting stämde i alla fall. Jag vet inte, det faller nog ner snart. Jag vet inte vad jag ska säga. Det var mycket känslor, fortsätter han. 

Eriksson stekhet

Tobias Gustafsson var en av matchens spelare med ett mål, 5-1, och en assist.

– Jag är så jävla stolt. Det var hemskt på slutet, vi gör alltid så här mot oss själva. Jag måste se till så att pappa lever. Han hade typ 145 i puls förra matchen, jag tror han är uppe på 200 nu, säger en tårgöd Tobias Gustafsson.

Matchens spelare var Filip Eriksson som gjorde två mål och en assist. 3-0-målet var riktigt snyggt där han väntade ut Johan Rehn och la in bollen vid första stolpen.

– Jag är här för att göra poäng och mål, sa talangen efter period två.

Galante Carlström: ”Det är skit”

Storvreta och Falun är de två giganterna inom svensk innebandy och har spelat alla SM-finaler sedan 2010. Faluns stora stjärna Alexander Galante Carlström var besviken efteråt.

– Vad ska man känna? Tomhet, skit rent ut sagt. Det är svårt att förklara så här direkt efter. De är lite bättre i början och där avgör dem väl. Sen får de ganska psykologiska mål, 5-1 med ett ganska enkelt skott, säger en besviken Galante Carlström.

Se målvakten Måns Parsjös jätteräddning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.