Måljubel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från Thorengruppens storseger mot Karlstad i premiären. Foto: Expressen.

Thorengruppen krossade Karlstad i innebandypremiären

Uppdaterad
Publicerad

Thorengruppen gjorde processen kort med Karlstad i damernas SSL-premiär.

6-0 efter första perioden var spiken i kistan i en match som slutade förkrossande 16-1.

– När vi lyckas i första perioden får man med sig en bra känsla och kan fortsätta därifrån. Jag tror att det var viktigt för oss i dag, säger Veera Kaupi till SVT Sport.

Thorengruppen från Umeå är en riktig bjässe i damernas innebandyvärld. Laget har gått som en ångvält senaste säsongerna och vunnit högstaligan SSL fyra år i rad.

Laget har inte förlorat i grundserien sedan 24 februari 2023, Veera Kaupi förklarar hur laget kan vara så svårslaget.

– Det är individerna i laget som hela tiden vill bli bättre. Vi har skapat en kultur där vi alltid vill vinna, vi är aldrig nöjda, säger Kaupi.

– Vi verkar vara så pass bra att det är svårt att vinna med oss. Det tycker vi är roligt, men det krävs hårt jobb i vardagen för att lyckas med det.

I lördagens premiäromgång kom Karlstad på besök och det var högsta växeln direkt.

Karlstad höll ut i lite mer än fem minuter innan målkavalkaden skulle börja. När domaren blåste av för periodpaus hade Thorengruppen ryckt ifrån till hela 6-0.

Bortalaget hämtade aldrig sig från chocken men stoppade blödningen något med ”bara” två insläppta i den andra perioden, slutresultatet skrevs 16-1 där reduceringen kom från Karlstads kapten Alexandra Terner.

Finländska Veera Kauppi – som vunnit världens bästa damspelare hela fyra gånger – var högst bidragande till segern och stod för fyra mål och tre assist, tvillingsystern Oona stod för fyra poäng varav ett mål.

– Det var roligt att spela med den femman jag får spela med, det är väldigt enkelt att spela innebandy där, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.