Se Växjö-spelarens solomål när laget säkrade plats till semifinal. Klipp från Expressen. Foto: Expressen

Växjö klart för semifinal efter seger mot Kalmarsund

Växjö vann den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Kalmarsund.

Schweizaren Manuel Maurer, 31, gjorde ett solomål i 4–3-segern.

– Han ser ut som en framgångsrik slalomåkare, säger kommentatorn i Expressens sändning.

Se Maurers soloprestation i spelaren ovan.

Likaläge efter sex spelade matcher. Kvartsfinalserien mellan Växjö och Kalmarsund kom att avgöras under torsdagskvällen.

Väl där drog hemmalaget det längsta strået efter några lyckominuter under den första perioden.

Manuel Maurer öppnade målskyttet med en soloprestation och knappt tre minuter senare ledde Växjö med 3–0 efter mål från Samuel Folkesson-Algman och Niklas Ramirez.

Det blev dock dramatiskt in i det sista och med mindre än två minuter kvar att spela reducerade Kalmarsund för tredje gången i matchen, till ställningen 4–3.

Men bortalaget lyckades inte hitta en kvittering i slutminuterna och därmed är Växjö klart för SM-semifinal mot Storvreta.

– Det är bara ren glädje. Fan vad skönt att vi löste det här, säger Samuel Folkesson-Algman till SVT Sport.