18.30: Småkronorna jagar final i U18-VM

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges småkronor möter Finland i semifinal i U18-VM i tyska Landshult. Du ser Sveriges finaljakt i SVT Play – och i spelaren ovan.

– Oviss match på förhand. Blir det dramatiskt? Garanterat! säger Chris Härenstam, som kommenterar matchen.

Sverige besegrade värdnationen Tyskland med hela 7-1 i kvartsfinal i torsdags och får nu möta Finland, som samtidigt slog Kanada efter att ha vänt underläge 3-5 till seger med 6-5.

– Jag tror att det kommer att bli en tuff match. Vi mötte ju dem i gruppspelet, det gick bra då och det kommer nog att gå ännu bättre i semifinalen. Men jag är inte förvånad över att de slog ut Kanada, Finland är ett otroligt bra lag, säger Sveriges lagkapten Liam Öhgren.

SVT-kommentatorn Chris Härenstam tror på en tuff fight.

– Det är en 50-50-match. 04-kullen är en hajpad kull, som levt upp till sina högt ställda förväntningar. Även Finlands kull är hajpad och har också levt upp till sina högt ställda förväntningar, säger Chris Härenstam.

Skulle Sverige missa finalen väntar bronsmatch. Även den sänds i så fall i SVT.

Sverige har ett guld sedan tidigare i U18-VM. Sverige vann guld på hemmaplan i Örndsköldsvik 2019.

Så ser du matchen

18.30-21.00 SVT Play

Kommentator: Chris Härenstam

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.