Marie-Philip Poulin uppvaktades inför rekordpubliken i Montreal. För en vecka vecka sedan förde hon Kanada till VM-guld.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marie-Philip Poulin uppvaktades inför rekordpubliken i Montreal. För en vecka sedan förde hon Kanada till VM-guld. Foto: Aron Broman / BILDBYRÅN

21 105 nytt publikrekord i damhockeyn: ”Många milstolpar har uppnåtts”

Uppdaterad
Publicerad

Toronto slog Montreal med 3-2 inför en rekordpublik i damhockey på 21 105 i Bell Centre i Montreal.

– I dag, i en stad där så många hockeymilstolpar har uppnåtts, firade vi den största sammankomsten av PWHL-fans i vår ligas korta historia, säger Jayna Hefford, ordförande i PWHL i en kommentar.

Sarah Nurse avgjorde i förlängningen och såg även till att Toronto säkrade en slutspelsplats.

De bägge lagen var även inblandade i det förra rekordet på 19 285 åskådare när lagen möttes i Toronto. Innan proffsligan PWHL startade efter nyår den här säsongen var damrekordet på 18 013 i en VM-match i Ottawa 2013.

Sju matcher med över 10 000 åskådare

Montreals kapten Marie-Philip Poulin, ansedd som en av tidernas största, fick en lång stående ovation inför nedsläppet och publiken skanderade: ”Pou, Pou, Pou!”. För en vecka sedan lyfte hon VM-bucklan för Kanada.

Den nya ligan med blott sex lag har blivit en stor succé och sju matcher har spelats inför över 10 000 åskådare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.