AIK vinner derbyt – efter mardrömsminuter för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

20 skott mot fyra och ett tydligt spelövertag för Djurgården.

Då satte istället AIK tre mål inom loppet av åtta minuter och vann derbyt med 3-0.

– Det var skönt att få hänga dit den mot Djurgården, säger målskytten Björk i TV4 Play.

Trots ett fullsatt Hovet med bara AIK:are var det ändå Djurgården som tog kommandot i matchen. Den första perioden slutade mållöst och var fylld av hätska situationer mellan rivalerna. Men Djurgården inledde även den andra perioden bra och hade ett 20 mot fyra-överläge i skottstatistiken.

Då kom ett AIK-mål som en blixt från klar himmel av Christoffer Björk. Fem minuter senare fyllde Zion Nybeck på med 2-0 och några minuter efter det stod det 3-0 till AIK.

– Otroligt skönt. Det var skönt att få hänga dit den mot Djurgården. Det är lite slutspelskänsla över de här matcherna, det är extremt kul, säger målskytten Björk i TV4 Play.

Ett chockat Djurgården återhämtade aldrig sig och AIK vann derbyt med 3-0. Det är deras tredje derbyvinst mot Djurgården i år, mot Djurgårdens ena vinst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.