Amerikanske spelaren om festryktet: ”Får vi inte det?”

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanska spelare ska ha festat till under VM-turneringen i Finland. Nu svarar Adam Gaudette på uppgifterna.

– Hänger inte andra lag med varandra? Får vi inte det? Vi njöt bara av staden, hade lite kul, lärde känna varandra, säger han till SVT Sport.

Enligt finländska medier ska delar av det amerikanska laget konsumerat alkoholhaltiga drycker och festat på en bar två gånger om förra veckan, under spellediga dagar.

 – USA har haft ett rykte om att komma till VM för att festa och har inte tagit turneringen på lika stort allvar. Det här spär på det ryktet, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Ishockey-VM

Vad tycker du om att spelare dricker och festar under ett mästerskap?

– Det har ändrats med åren och det är ingenting som Sverige ska göra enligt mitt tycke. I dagens elitidrott så funkar det inte att vara ute och festa under ett mästerskap. Men det har förekommit förr och gör det uppenbarligen fortfarande.

”Var lite teambuilding”

Enligt amerikanske Adam Gaudette, som avgjorde i 3–2-segern mot Sverige, var det inget konstigt eller opassande.

– Hänger inte andra lag med varandra? Får vi inte det? Vi njöt bara av staden, hade lite kul, lärde känna varandra, det var bara det, säger han till SVT Sport.

– Flera av oss känner inte varandra så väl sedan tidigare, så det var för att bonda inom laget, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet