Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mathias Bromé underskattade omställningen då han gick tillbaka till SHL. Foto: Bildbyrån/SVT

Mathias Bromé: ”Otroligt skönt – slipper höra alla journalister”

Uppdaterad
Publicerad

Mathias Bromé, 28, återvände till SHL och Örerbro som en stjärnvärvning. På de sex första matcherna blev det bara en poäng, men då man slog HV71 hemma lossnade det med ett mål och en assist.

– Det är klart det var otroligt skönt att få utdelning. Då slipper man höra alla journalister som ska tjata på en, säger han i Hockeykväll.

Mathias Bromé kommer från ett år i schweiziska Davos där han gjorde över en poäng per match, men trots det har det inte blivit någon omedelbar succé.

– Jag har sagt det förut. Det är en större omställning än jag trodde det skulle vara. Man kommer från Schweiz och det är en helt annan hockey. Det är stor skillnad på hockeyn. Det är mitt eget fel att det har tagit så här lång tid, men det känns bättre och bättre nu, säger han.

Bromé har en stor roll i Örebro och är viktig om det laget ska nå framgång den här säsongen.

– Det visar att de tror på mig och de vill att jag ska komma igång. Jag får spela i många offensiva situationer där jag kan vara med och avgöra matcherna.

SHL

Örebro HK logo

Örebro HK

3 - 0

HV71 logo

HV71

1-0, 2-0, 0-0
Behrn Arena, Örebro
Publik: 5213

Period 1

  • 1-0MålCarlsson (Bromé/Holm) PP4
    07:09

Period 2

  • 2-0MålÖberg (Ekström/Leino) PP1
    03:12
  • 3-0MålBromé (Holm/Carlsson) PP1
    12:33

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.