Burakovsky matchvinnare med hattrick

André Burakovsky gjorde tre mål när hans Colorado besegrade Florida med 3–2 i NHL-ishockeyn. Det är NHL-karriärens första hattrick för Malmösonen.

Med Gabriel Landeskog och Nazem Kadri skadade klev André Burakovsky fram och avgjorde.

Första målet kom sent i andra perioden i ett blixtrande Coloradoanfall i powerplay. I början av tredje perioden var det dags igen. Burakovsky bröt en passning, spelade fram till Mikko Rantanen och följde med upp i kontringen, fick tillbaka pucken och kunde sätta 2–0-målet.

Florida kom dock igen och lyckades kvittera, via mål av Joe Thornton och Brandon Montour.

Men Burakovsky var målhetast denna afton, och lyckades överlista Sergej Bobrovskij i Floridamålet en tredje gång, med drygt åtta minuter kvar av matchen. Resultatet stod sig matchen ut.

Det är Burakovskys första hattrick i NHL, som han spelat i sedan 2014.

Burakovsky gjorde även två mål i förra matchen mot Detroit under natten mot lördagen. Hittills under säsongen har 26-åringen nätat tolv gånger.