Calle Järnkrok matchhjälte – se avgörandet i sudden

Viktor Hedman och Tampa Bay började bäst.

Men i förlängningen var det istället Toronto-svenskarna som fick jubla. Calle Järnkrok blev matchhjälte när han satte 6–5 och William Nylander förlängde sin redan rekordlånga poängsvit.

Efter de första 20 minuterna ledde gästande Tampa med 1–4, där svenske Victor Hedman bidragit med ett mål och två assist.

Sedan började Torontos upphämtning – tack vare Auston Matthews. I mittperioden nätade den 26-årige amerikanen två gånger om och reducerade till 3-4.

Toronto med två mål på åtta sekunder

Tidigt i tredje perioden höll sig sedan Calle Järnkrok framme på en retur och kvitterade till 4-4. Bara åtta (!) sekunder senare var Toronto för första gången i matchen i ledningen, efter att en frispelad Mitchell Marner snärtat in pucken i nättaket.

Den målrika matchen var inte över för det – Tampa reste sig efter kallduschen och tog matchen till förlängning (5-5).

Nylanders poängsvit fortsätter

Väl där såg Calle Järnkrok till att fixa extrapoängen åt Toronto med med sitt andra mål för kvällen, framspelad av Morgan Rielly och William Nylander.

Nylanders assist innebar att han förlängde sin redan rekordlånga poängsvit den här säsongen till tolv raka matcher (sex mål, tio assist).

Pettersson toppar poängligan

Elias Petterssons succéinledning på säsongen fortsätter. Den svenske forwarden noterades för en assist när hans Vancouver besegrade Edmonton med 6–2.

Det gör att 24-åringen seglar upp i ensam poängligaledning före Tampas Nikita Kutjerov och New Jerseys Jack Hughes. Pettersson står noterad för sammanlagt 21 poäng (6+15).