Spelarna i Linköping får stanna hemma på torsdag efter covid-19 i organisationen. Foto: TT

Covid-19: Linköping HC får skjuta upp match

Uppdaterad
Publicerad

Torsdagens SHL-match mellan Linköping och Oskarshamn skjuts upp efter flera positiva covid-19-fall i hemmalaget, skriver LHC på sin hemsida.

”Efter genomförda tester har några av dessa visat positivt för pågående infektion i covid-19”, skriver klubben.

Enligt lokaltidningen Corren saknades Andrew Gordon, Niko Ojamäki, Broc Little, Jonas Holös och Markus Ljungh på tisdagens träning.

– Protokollet säger ju att så fort någon har några symptom så måste vi säkerställa att det inte är covid-19 innan de kliver in i omklädningsrummet, säger Linköpingstränaren Bert Robertsson till tidningen .

Corona och idrott

Lördagens planerade hemmamatch mot HV71 ligger än så länge fast och klubben kommer att återkomma med besked i det fallet.

”Linköping Hockey Club kommer vidare inte att kommentera vilka personer som har testat positivt, med hänsyn till patientsekretess och den personliga integriteten”, skriver LHC på sin hemsida.

Det är den första matchen i SHL som skjuts upp den här hösten på grund av coronapandemin.

KLIPP: Matcher i Basketligan skjuts upp (16 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet