Adam Reideborn och Klas Dahlbeck. Foto: TT

Dahlbecks och Reideborns CSKA Moskva ryska mästare

Uppdaterad
Publicerad

Underläge med 3–1 i matcher.

Då tog sig CSKA Moskva samman, vände finalserien mot Metallurg Magnitogorsk och blev ryska mästare.

I laget spelar svenskarna Klas Dahlbeck och Adam Reideborn.

Många utländska spelare lämnade KHL i samband med Rysslands invasion av Ukraina, men Klas Dahlbeck och Adam Reideborn blev kvar och kan nu titulera sig Gagarin Cup-mästare efter att deras CSKA Moskva besegrat Linus Vidells Metallurg Magnitogorsk i den sjunde, avgörande finalmatchen.

CSKA, som låg under med 3–1 i matcher för några dagar sedan, inledde klart bäst och fick också utdelning två gånger om när Pavel Karnaukhov och den 41-årige Alexander Popov nätade i den första perioden.

I andra perioden var det ett nytt Magnitogorsk vi fick se, men trots ett kraftigt spelövertag lyckades de inte få in en reducering bakom storspelande Ivan Fedotov i gästernas kasse. I stället tvingades de se på när Konstantin Okulov utökade CSKA:s ledning till 3–0.

Ett litet hopp tändes visserligen när kanadensaren Philippe Maillet reducerade i powerplay med en sekund kvar att spela av perioden, men närmare än så kom Magnitogorsk aldrig.

Med knappt tre och en halv minut kvar att spela satte Vladislav Kamenev 4–1 i öppen kasse och därmed fick CSKA revansch för fjolårets finalförlust mot Avangard Omsk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.