Dalarna är klart för semifinal efter tre mål av Sundnäs Grillfors. Foto: SVT

Dalarna klart för semifinal efter supervändning

Dalarna låg under med 0-2 mot Västerbotten men stod sedan för en rejäl vändning och vann till slut kvartsfinalen med 4-2.

Tilde Sundnäs Grillfors stod för tre mål i segern.

– Vi är ett så bra lag nu, säger hon efter avancemanget.

Västerbotten rivstartade matchen och tog ledningen redan efter 28 sekunder när Evelina Arvidsson kom fri och snyggt fintade bort målvakten och satte 1-0. Knappt tio minuter senare kom 2-0 till Västerbotten, också det från Arvidssons klubba.

Men innan första perioden var över hade Dalarna kvitterat till 2-2 efter mål av Emma Hermansson och Tilde Sundnäs Grillfors.

TV-pucken

Med bara två minuter kvar av ordinarie tid slog Sundnäs Grillfors till igen. Hon petade in en retur på ett skott från Alva Ullbors och Dalarna tog ledningen med 3-2. Med 30 sekunder kvar fastställde Dalarna slutresultatet 4-2 efter nytt mål av Tilde Sundnäs Grillfors på en assist från Ullbors.

– Det känns jätteskönt. Det här bygger upp vårt självförtroende. Vi sa att vi skulle fortsätta kämpa, vi jobbar som ett lag, säger Tilde Sundnäs Grillfors efter segern.

Dalarna är nu klart för semifinal där man ställs mot Småland som hade ett riktigt målkalas i sin kvartsfinal.

Småland vann med hela 8-0 mot Blekinge efter bland annat ett hattrick av Jenna Raunio. Småland gjorde sex av målen i den andra perioden.

Även Stockholm är vidare till semifinal efter att ha besegrat Göteborg. Samma gäller för Ångermanland som besegrade Västergötland med 3–2. Stor hjälte blev Mira Hallin som avgjorde i förlängningen.