Roope Hintz (till vänster) gjorde hattrick i den galna matchen. Foto: Bildbyrån

Galen upphämtning av Dallas – Roope Hintz med hattrick

1-5 med 13 minuter kvar.

Då stod Dallas Stars för en mäktig upphämtning mot Minnesota Wild med fyra mål på tio minuter till 5-5 och övertid. Det efter att finländaren Roope Hintz stått för ett hattrick.

Halvvägs in i matchen tog Minnesota Wild ett järngrepp om matchen då de först gjorde tre mål på knappt tre minuter och gick upp till 4–1-ledning. När sedan Joel Eriksson Ek gjorde 5-1 endast 29 sekunder in i tredje perioden kändes matchen mer eller mindre avgjord.

Men Dallas gav aldrig upp. Finländaren Roope Hintz reducerade sju minuter in i tredje och unga superstjärnan Jason Robertson fyllde på 38 sekunder senare med en läcker dragning runt målvakten för 5-3.

Med en hemmapublik som fått hoppets glöd tänt igen kom ytterligare en reducering av Mason Marchment av bara farten med tio minuter kvar att spela.

Med knappt två minuters speltid kvar kvitterade även Roope Hintz med sitt tredje mål för matchen, varpå publiken exploderade och kastade in sina huvudbonader på isen som hyllning till finländaren.

Hattrickskytten sumpade straff

5-5 och övertid. Båda lagen hade vassa lägen men det kom inget avgörande mål, istället väntade straffläggning.

Väl där visade båda lagens stjärnor hög klass och satte respektive lags två första straffar. I den tredje och avgörande rundan var det Roope Hintz tur och han såg ut att göra mål han med efter att ha lurat ner målvakten Marc-Andre Fleury på isen. Men han kom väldigt brett förbi Fleury och från snäv vinkel kunde han bara glida pucken längs med mållinjen och förbi målet.

Istället avgjorde Minnesotas Frederick Gaudreau i följande straffen efter en dragning och backhandavslut i nättaket.

Trots nederlaget lämnade nog många Dallassupportrar arenan glada efter upphämtningen och den räddade poängen.