Foto: Bildbyrån

Damkronorna föll i säsongspremiären

Uppdaterad
Publicerad

Säsongens två första turneringar ställdes in på grund av spelarnas strejk.

När det nu äntligen var dags för spel blev det förlust för Damkronorna.

Men förbundskaptenen var ändå nöjd.

– En bra start, säger Ylva Martinsen efter 2–3 mot Tyskland.

Tvisten löstes i oktober och efter ett läger i Falun för ett par veckor sedan presenterades en landslagstrupp som var till hälften ny jämfört med vårens VM-fiasko. Elva spelare återstår från VM och elva är nya i fyrnationsturneringen tyska Füssen.

Tyskland tog ledningen efter dryga fem minuter. Maja Nylén-Persson kunde sätta 1–1, men sedan drygade Tyskland ut sin ledning till 3–1, innan Damkronorna lyckades reducera med knappt två minuter kvar i andra perioden genom Sofie Lundin.

Damkronorna

– Vi visste att Tyskland skulle spela ganska kompakt, att de har ett bra powerplay och att vi var tvungna att jobba stort i offensiv zon för att få tryck på dem, säger förbundskapten Ylva Martinsen till Aftonbladet.

”Hade ett spelövertag”

Trots förlusten är Martinsen nöjd med Damkronornas insats.

– Det känns konstigt att säga att man är det bättre laget när man förlorar. Men vi hade ett spelövertag och skapade målchanser, tillräckligt många egentligen för att vinna. Det var vår första match för säsongen, en bra start även om resultatet inte blev som vi önskat, säger hon.

Nu väntar matcher mot Finland på fredag och mot Schweiz på lördag.

ARKIV: Damkronorna samlades efter strejken

Landskamp

Tyskland logo

Tyskland

3 - 2

Sverige logo

Sverige

1-1, 2-1, 0-0
Füssen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet