Sverige vann mot Finland i Euro Hockey Tour.

Se två av målen i Sveriges vändning. Foto: SVT

Damkronorna låg under med 1–4 mot Finland.
Men efter fyra snabba mål, och sedan ytterligare två, vann de med 7–5.
– Superimponerande, säger SVT Sports expert Maria Rooth.

Damkronorna har fått en riktigt fin start på säsongen.

I går vann de med 4–1 mot Schweiz, en seger som de i dag följde upp med 7–5 mot förra säsongens VM-bronsmedaljörer Finland.

Damkronorna

Tapani gjorde 4–1

Men det såg inte ut som att det skulle bli svensk seger. Knappt tre minuter in i den andra perioden gjorde den tidigare Linköping-spelaren Susanna Tapani 4–1 till Finland.

Men därefter hände något. Inom loppet av mindre än sju minuter gjorde Sverige fyra mål, och ledde helt plötsligt med 5–4. Innan perioden var slut hade de även hunnit med att göra 6–4, via Ebba Hedqvist.

Rantala reducerade

Tidigt i den andra perioden gjorde Sverige även 7–4, och segern verkade vara mer eller mindre säkrad.

Frölundas Sanni Rantala reducerade dock med tolv minuter kvar att spela och gav Finland häng på svenskorna. Finland pressade även på ganska hårt i slutet av matchen, men lyckades inte överlista Ida Boman i det svenska målet – som stundtals spelade mycket bra.

– Det här tror jag var en moralhöljare för laget, en otroligt väl genomförd match! Att komma tillbaka från ett 4–1-underläge mot ett mycket bra finskt lag är minst sagt superimponerande, säger SVT Sports expert Maria Rooth.

En spelare i Sverige noterades för två mål: Isabelle Leijonhielm, som inledde och avslutade det svenska målskyttet. Två spelare stod för tre poäng: Wilma Sundin och Ebba Hedqvist. Båda dessa gjorde ett mål och två assist.