Damkronorna slog Norge. Foto: TT

Damkronorna vann igen – talangen tvåmålsskytt

Uppdaterad
Publicerad

7–4 på onsdagen efter hattrick av Felizia Wikner-Zienkiewicz – 5–1 en dag senare efter två mål av Lova Blom.

Ja, Damkronorna fick en trevlig vistelse i Stavanger med dubbelmöten med Norge (där även Tre Kronor dubbelmatchar mot vårt västra grannland).

Det unga svenska landslaget – med en medelålder på strax över 20 år – gick fram till 4–1 efter två perioder. Brynässtjärnorna Hanna Thuvik och Josefin Bouveng (klar för collegespel i Minnesota) gjorde varsitt mål i den första perioden. Djurgårdens talangfulla center Lova Blom, 18, ökade på med dubbla fullträffar i den andra, där Damkronorna bland annat träffade målramen inte mindre än tre gånger.

Damkronorna

I den tredje perioden fastställde Michelle Löwenhielm, SDE, slutresultatet när hon satte 5–1.

Damkronorna slutade åtta i OS och fick en gratisplats till A-VM i Danmark i månadsskiftet augusti-september då Ryssland stängts av från internationellt spel. Sverige skulle annars ha spelat B-VM senare i april mot bland annat Norge.

KLIPP: Damkronorna slog Norge i målkalas (13/4)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet