Därför ändrar experten sitt guldtips: ”Rögle ser svaga ut”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert tippade Rögle som SM-guldvinnare. Men efter att ha sett laget i den första semifinalen mot Färjestad tvingas Jonas Andersson nu ändra sitt tips.

– Här får jag ju säga att jag har haft fel hela säsongen, säger Andersson i SVT:s Morgonstudion.

Färjestads Jacob de la Rose sänkte Rögle med sin två mål inledande mål i den första semifinalen, som värmlänningarna till slut vann med 4-3.

– Färjestad är det lag som imponerat mest och som stått för den största förvandlingen från grundserien till slutspelet. De spelar en jättebra slutspelsishockey. De har en spets framåt på egentligen fyra formationer. Därför är jag inte särskilt förvånad över att Färjestad leder med 1-0 och det blir en nyckelmatch idag, säger Jonas Andersson.

”Ser svaga ut”

Men även om Rögle lyckas kvittera semifinalen i den andra matchen idag tror SVT Sports expert att det blir svårt för dem att nå SM-final.

– Här får jag ju säga att jag har haft fel hela säsongen, för nu pratar jag emot mig själv. Jag har ju haft Rögle som favorit. Rögle ser svaga ut, de har skador på nyckelspelare. Även om de vinner idag är jag inte säker på att de lyckas ta sig förbi Färjestad.

I final tror Andersson att Färjestad och Frölunda möts och han tippar att Färjestad vinner SM-guld.

– Jag måste ta Färjestad. De har alla förutsättningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.