Calle Själin och Mikael Ruohomaa. Foto: Bildbyrån

Dubbla skadesmällar för Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Leksand får klara sig utan sin finländske stjärna Mikael Ruohomaa i flera veckor framöver. Han skadade sig under Karjala Tournament och blir borta i 4-6 veckor.

– Mikael kommer att stanna i Finland den närmsta veckan för att sedan ansluta till oss, säger fysioterapeut Per-Ivar Andersson till klubbens hemsida.

Mikael Ruohomaa har gjort 19 poäng på 18 matcher i SHL den här säsongen och är en stor anledning till att Leksand har inlett säsongen bra.

Nu kommer han att saknas i 4-6 veckot efter att ha skadat sig då han var med det finländska landslaget.

Även Calle Själin skadade sig under Karjala Tournament, men han kan komma att spela redan under den kommande veckan.

– Calle fick en smäll under Tre Kronors landskamp mot Ryssland och spelar därför inte eftermiddagens match mot Finland. Calle återkommer till Leksand imorgon måndag och kommer då att undersökas närmare av vårt medicinska team, och utifrån svaren vid den undersökningen tar vi beslut om hans matchspel under den kommande veckan, säger Per-Ivar Andersson.

Leksand möter Brynäs borta på torsdag.

KLIPP: Djurgården vann inför Leksandspubliken (4/11)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.