Mathias Bromé och Örebros vd Mikael Johansson. Foto: Bildbyrån

Efter spelarnas stämning – nu svarar klubben

Uppdaterad
Publicerad

Åtta spelare, med stjärnan Mathias Bromé i spetsen, stämmer SHL-klubben Örebro i en tvist som gäller avtalad löneväxling och uteblivna pensionspremier.

Enligt klubbledningen har processen ”pågått under några månader” och handlar om ”olika uppfattningar avseende kostnadsneutralitet när det gäller löneväxling på spelaravtal skrivna före 2023-2024”.

”Vi har följt Arbetsgivaralliansens råd och uppfattning under hela denna process. Om det skulle visa sig att Arbetsdomstolen har annan uppfattning än Arbetsgivaralliansen kommer vi att respektera detta beslut och betala mellanskillnaden till respektive spelare”, säger Mikael Johansson, Örebros vd, i ett pressmeddelande.

Spelarnas fackförbund Unionen kräver 30 000 kronor per spelare i skadestånd förutom pensionsavsättningarna. Unionen kräver dessutom 100 000 kronor för egen del.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.