Elias Lindholm firar med lagkamraterna Foto: Bildbyrån

Elias Lindholm gjorde tre poäng i Calgarys uddamålsseger

Den svenske centern Elias Lindholm gjorde ett mål och två assist när hans Calgary Flames vann en målrik tillställning med 6–5 mot Los Angeles Kings.

Hemmalaget Calgary tog ledningen med 4–2 redan i första perioden. I andra periodens andra minut utökade Calgary ledningen genom svenske Elias Lindholm. Han sjätte mål för säsongen.

I tredje perioden blev Calgary mållösa medan Los Angeles gjorde två mål. Svenske forwarden Adrian Kempe stod för det ena LA-målet, vilket var även hans sjätte för säsongen.

Med bara tjugo sekunder kvar av matchen var Los Angeles Anze Kopitar nära att göra sitt andra mål i sista perioden men pucken stoppades av svenske Jacob Markström i målet som totalt räddade 24 skott på mål.

Segern var Calgarys andra raka, och laget ligger nu på åttonde plats i den västra konferensen.