Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Elias Lindholms dubbla fullträffar mot Detroit. Foto: NHL/Bildbyrån

Elias Pettersson spelade fram till Elias Lindholm – fem poäng ihop: ”Kändes bra”

Uppdaterad
Publicerad

Elias gillar Elias. Nyvärvade Elias Lindholm gjorde två mål efter framspelningar av Elias Pettersson när Vancouver slog Detroit med 4-1 under fredagsmorgonen.

Slutsignalen gick 06.34 svensk tid i Rogers Arena i Vancouver och målvakten Thatcher Demko tackades av spelarna när Vancouver vann sin 37:e seger för säsongen och är bäst i hela NHL med 80 poäng.

– Det kändes ganska bra, vårt lag spelade ganska bra. Vi klarade många boxplay-lägen och när vi behövde stora räddning gjorde ”Demmer” några för oss, säger Lindholm till klubbens hemsida. Han gjorde sina första mål inför hemmafansen efter flytten från Calgary.

Matchen avgjordes definitivt i tredje perioden när Elias Pettersson först missade pucken, fick tag på den igen och spelade i sidled till Elias Lindholm som drog in 4-1.

Elias Pettersson, tre assists, var på väg att göra sin fjärde poäng men det blev en passning för mycket när Detroit hade plockat ut målvakten i slutminuterna.

Nashville krossade i ”fruktansvärd match”

Dallas slog Filip Forsbergs och Gustav Nyquists Nashville med hemska 9-2.

– Det var bara en fruktansvärd match av oss. Det finns inget annat sätt att bortförklara det. Vi var inte redo att spela., förlorade varje närkamp, gav dem frilägen och lämnade vår målvakt helt övergiven. Det är allra värst att lämna våra målvakter helt övergivna på det sättet, säger Nashvilles försvarare Ryan McDonagh.

Resultatet speglade matchen och Dallas vann skotten i första perioden med 18-1. Det var sjätte gången som Nashville bara fick iväg ett skott på mål i en period.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

4 - 1

Detroit Red Wings logo

Detroit Red Wings

2-0, 1-1, 1-0
Rogers Arena, Vancouver
Publik: 18947

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.