Luleås Niklas Olausson jublar efter 1–1 mot Växjö. Foto: Bildbyrån

Elva spelare lämnar Luleå Hockey

Uppdaterad
Publicerad

Luleå blev utslagna i kvartsfinal nummer sju.

Nu lämnar elva spelare klubben.

Efter kvartsfinalsortin mot Växjö är det dags för elva spelare att tacka för sig i Luleå Hockey. SHL-klubben meddelar att kontrakten inte kommer att förlängas för Jonathan Andersson, Isac Brännström, Oscar Engsund, Julius Honka, Konstantin Komarek, Leo Komarov, Carl Mattsson, Niklas Olausson, Filip Pyrochta, Joonas Rask och Tomi Sallinen. I flera fall var det sedan tidigare klart att spelarna skulle lämna Luleå för andra klubbar.

Med 36-åriga Olausson ska man prata om en framtida roll i föreningen. Luleå skriver också att man för framtidsdiskussioner med centern Linus Fröberg.

Luleåsupportrarnas lyckotårar:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Taipalensuu var tillsammans med frun Lotta och hunden Matti på plats för att fira Luleå Hockey/MSSK:s guld – se när han blir rörd till tårar i klippet. Foto: Erica Olofsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.