Emma Söderberg kommer spela i Boston i vinter. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Emma Söderberg har skrivit på för PWHL-lag

Uppdaterad
Publicerad

Hon var första svensk att väljas i draften.

Nu har även Emma Söderberg kritat på för sin nya klubb, Boston, i PWHL – damligan som ska vara en motsvarighet till NHL.

– Jag är så taggad, säger hon i en video på lagets sociala medier.

Det var i mitten av september som den första draften i Professional Womens Hockey League, PWHL, hölls. Som 58:e spelare valdes målvakten Emma Söderberg av Boston – som hon nu har skrivit ett tvåårskontrakt med.

– Jag är så taggad att spela i Boston den här säsongen. Jag längtar efter att åka dit, bekanta mig med staden och mina lagkamrater och dra igång säsongen, säger hon i en video på lagets sociala medier.

I nystartade PWHL finns det sex lag och seriespelet är tänkt att dra igång i januari nästa år. Emma Söderberg, som i senaste VM utsågs till bästa målvakt, är exalterad på det nya konceptet.

– Den här ligan kommer ha några av de bästa talangerna i världen. Så alla som får möjligheten att spela kommer driva damhockeyn framåt. Det kommer vara något som unga tjejer kan se upp till och sikta mot, sa Emma Söderberg på en presskonferens i samband med draften.

KLIPP: Här draftas Emma Söderberg som första svensk till PWHL

Emma Söderberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.