Eriksson Ek bakom Minnesotas rivstart

Joel Eriksson Ek låg bakom Minnesotas två första mål i segern mot New York Islanders. Laget har nu fem raka vinster.

Gabriel Landeskogs Colorado är i sin tur uppe i tio raka segrar efter nattens NHL-omgång.

Minnesota och Eriksson Ek gick ut hårt. I den tredje minuten flippade han pucken mot Ilja Sorokin i Islanders-målet. När ryssen lämnade retur var Brandon Duhaime framme och stötte upp 1–0 i nättaket.

Dryga minuten senare gjorde Joel Eriksson Ek själv 2–0 i numerärt överläge.

Från tekningscirkeln tittfintade han för passning men sköt i stället lågt under målvaktens plockhandske.

Hade spelövertag

Islanders, som låg under hela matchen, hade ett spelövertag och sköt hela 43 skott på mål mot Minnesotas 21.

Slutminuterna blev nervösa. I numerärt överläge kastade sig svensk-amerikanen Oliver Wahlstrom i Islanders fram för att stöta in pucken i mål och reducera Minnesotas ledning till 4–3.

Men Eriksson Ek och lagkamraterna i formstarka Minnesota höll ut och det blev inga mer mål.

I drabbningen mellan Colorado och Buffalo stod Gabriel Landeskog och Mikko Rantanen för ett tjusigt samarbete i första perioden.

Ullmark utbytt

Rantanen vände upp med pucken nere vid sargen och skickade in ett hårt pass, som en framforsande Landeskog bara hade att raka in längs stolpen.

Colorado vann till slut med 4–1, vilket innebär att laget nu har tio raka segrar och 18 raka segrar på hemmaplan.

På annat håll hade Bostons målvakt Linus Ullmark inte sin bästa kväll.

Efter att ha släppt in fyra mål på 15 skott mot Dallas blev han i mitten av andra perioden utbytt mot Jeremy Swayman. Matchen slutade 6–1 till Texaslaget.