Jonas Andersson och Anton Blomqvist.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör diskussionen i Hockeykväll om HV:s tränarval. Foto: SVT/Bildbyrån

Experten Jonas Andersson ifrågasätter HV71:s tränarval: ”Det är jättemärkligt”

Uppdaterad
Publicerad

HV71 har gjort ett rejält omtag inför den här säsongen med ny sportchef, ny tränare och ny lagkapten. Men man har inlett med tre raka förluster. Då ifrågasätts tränarvalet.

– Att välja ett oprövat kort är jättemärkligt, säger experten Jonas Andersson.

HV71 kommer från några stormiga säsonger med flera sparkade tränare. Inför årets säsong har man gjort om rejält i ledningen.

Chris Abbott har kommit in som ny sportchef och redan innan dess hade Anton Blomqvist, tidigare i AIK, presenterats som ny huvudtränare. Samtidigt har man bytt lagkapten från André Petersson till nyförvärvet Olle Alsing.

I Hockeykväll var Jonas Andersson och Johanna Dahlén överens om att en nystart var nödvändig, men Andersson ifrågasätter valet av Blomqvist.

Det på grund av att osäkerhetsfaktorerna blir många då det är många förändringar.

– Är Blomqvist en bra SHL-tränare? Det vet han inte själv, säger Jonas Andersson och syftar på att Blomqvist inte tidigare tränat i SHL.

Se diskussionen i spelaren ovan.

Se hela diskussionen om HV71 i Hockeykväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.