Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Experterna tror inte på Frölunda bland de sex främsta. Foto: Bildbyrån/SVT

Experternas dom: De hamnar under viktiga strecket

Uppdaterad
Publicerad

Historiken visar att det är viktigt att sluta bland de sex främsta om man vill gå långt i SHL. I ”Hockeykväll” tippade experten Håkan Loob och hockeyjournalisten Johanna Dahlén vilka lag som klarar det – och vilka som missar.

– De har inte det där lilla sista, säger Dahlén om Frölunda.

Tre omgångar återstår av SHL och det är flera streckstrider som pågår. En av dem är den om att sluta topp sex, som innebär en direkt plats i kvartsfinalen.

Sedan systemet med att lag 7-10 spelar åttondelsfinal infördes säsongen 2013/2014 har bara två lag som inte varit topp sex ens nått semifinal. Att sluta bland de sex främsta i grundserien är alltså viktigt.

– Kan man bara knäppa med fingrarna och börjar vinna? Jag känner lite grann att så enkelt är det inte, säger Håkan Loob om succélaget Oskarshamn som nu har tre raka förluster.

Se experternas tippningar i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.