Foto: Bildbyrån

Färjestad sparkar Jakobsson – Rickard Wallin ersätter

Uppdaterad
Publicerad

Peter Jakobsson får lämna uppdraget som general manager i Färjestad.

Rickard Wallin kommer in som sportdirektör, meddelar klubben.

Färjestad gör om i den sportsliga organisationen och Jakobssons uppdrag avslutas omgående.

– Peter är en bra människa och han har gjort ett jättejobb under sina år hos oss. För det vill vi säga ett stort tack och önska honom all lycka i framtiden, säger klubbens vd Stefan Larsson i ett pressmeddelande.

Klubbprofilen Rickard Wallin är tacksam över att få förtroendet.

– Min ambition är att bygga en sportslig organisation som är konkurrenskraftig och hållbar över tid, säger Rickard Wallin.

Wallin kommer, enligt vd:n Larsson, att ha ett övergripande sportsligt ansvar för Färjestad. 41-åringen ska ingå i föreningens ledningsgrupp och tillträder tjänsten omgående. Wallin ska arbeta kort- och långsiktigt.

– Rickard kommer naturligt nog att i det korta perspektivet ha fokus på den innevarande säsongen men också på det framtida bygget och utvecklingen av föreningens sportsliga verksamhet över tid, säger Larsson.

Den tidigare spelaren har länge ingått i klubbens styrelse. Han tillbringade sina aktiva år på isen i klubbar som Färjestad, Minnesota, Toronto Maple Leafs och HC Lugano.

KLIPP Fjärde raka förlusten för FBF – föl  mot Linköping (4 november 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.