Linus Johansson är skadad. Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestads skadesmäll: Lagkaptenen Linus Johansson blir borta i en månad

Uppdaterad
Publicerad

Färjestads lagkapten Linus Johansson har dragits med en handskada under en längre tid.

Nu har han opererats.

– Prognosen säger en månads frånvaro ungefär, säger Mattias Hell, ansvarig för det medicinska teamet, till FBK:s hemsida.

Linus Johanssons skada såg ett tag ut att självläka, men efter att ha fått en smäll på handen i lördagens match mot Frölunda förvärrades skadan till den grad att operation var det enda rimliga alternativet.

– Rehabiliteringstiden för en skada av den här karaktären är ungefär en månad. Det är det vi får gå efter, säger Mattias Hell.

Oavsett om Johansson hade varit skadad eller ej hade han missat de två kommande matcherna, efter att han kastat en klubba mot Frölundas lagkapten Joel Lundqvist i lördags, och därför stängts av i två matcher.

– Inget man önskat direkt. Avstängningen är ju en sak, men att nu behöva missa en massa matcher ytterligare känns ju bara förjävligt rent ut sagt, säger Johansson till Färjestads hemsida.

MER SHL: Linköpings vändning mot HV71 (9 december)

Ty Rattie.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ty Rattie. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.